Gastouderdiploma HZW2

Om gastouder te worden moet u in het bezit zijn het gastouderdiploma of één van de andere voorgeschreven diploma’s (klik hier voor het overzicht van goedgekeurde diploma’s), een certificaat voor Eerste hulp (EHBO) aan kinderen en een Verklaring Omtrent het Gedrag. Met deze documenten kunt u zich via Gastouderbureau Amira Children laten registreren in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP).

Gastouderbureau Amira Children opent nieuwe mogelijkheden voor een carrière in de kinderopvang. Met de juiste ervaring en bewijzen kunt u het officiële diploma Helpende Zorg en Welzijn (HZW) voor gastouders binnen enkele maanden behalen.

Gastouderbureau Amira Children biedt inmiddels al 7 jaar verkorte opleidingstrajecten voor gastouders, waarbij kandidaten met (informele) opvangervaring een officieel diploma HZW voor de gastouderopvang kunnen behalen. Dit traject biedt ook de ruimte om de gevraagde ervaring eerst op te doen. U doorloopt het traject vanuit huis en u bepaalt zelf uw tempo. Naast de internetmodules die u kunnen helpen met het succesvol doorlopen van het diplomatraject zult u ook een boek in gebruik moeten nemen. Het betreft boek: Pedagogisch kader gastouderopvang (ISBN: 9789035235489)

De gastouderopleiding in het kort:

 • Landelijk erkend diploma Helpende Zorg en Welzijn kwalificatie gastouders*
 • Snel traject; gemiddeld diplomeren kandidaten in 3 maanden
 • Hoge slagingskans; meer dan 75% slaagt voor hun praktijkexamen
 • Speciaal voor gastouders; u hoeft geen onnodige theorie te leren voor bijvoorbeeld zorgbehoeftigen en ouderen
 • Thuisstudie; u hoeft niet terug naar de schoolbanken

Voor het kostenoverzicht van de opleiding treft u hier de volledige brochure aan:
Brochure verkorte opleiding HZW2

EHBO voor kinderen

Cursus Kinder-EHBO / Eerste Hulp aan Kinderen

Elk jaar zijn er meer dan 60.000 kinderen betrokken bij een ongeval in en om het huis. Een kind dat uitglijdt op de trap, heet water over zich heen krijgt, of zich verslikt. Kinderen zijn vliegensvlug en als het dan eens mis gaat, dan wilt u toch Eerste Hulp kunnen bieden?

Een cursus Eerste Hulp aan Kinderen

In de eerste paar minuten na een ongeval is het van groot belang om te weten wat u moet doen. Daarmee voorkomt u veel pijn en kunt u zelfs levens redden! Gastouderbureau Amira Children biedt u nu de mogelijkheid om een echte cursus Eerste Hulp aan Kinderen te volgen, zodat u weet wat u moet doen bij een ongeval.

NIKTA gecertificeerd

EHBO via gastouderbureau Amira Children is NIKTA gecertificeerd.

Hiermee laten wij zien dat onze cursussen hoge kwaliteit hebben.

NIKTA ISO 17024 certificaat

Een certificering conform de internationale standaard NEN-EN-ISO 17024/IEC biedt u de zekerheid van een betrouwbare en onafhankelijke organisatie. Met het NIKTA ISO 17024 certificaat voor BHV / BHV kind en omgeving voldoet u dan ook aan de eindtermen van een onafhankelijk college van deskundigen die toeziet op een uitmuntende kwaliteit. NIKTA certificaten voor de BHV zijn reeds geaccepteerd bij vele (overheids)organisatie en bedrijven zoals zwembaden, ambulancediensten, maar ook justitie (gevangenissen) en defensie (Marine). In de nationale norm voor bedrijfshulpverlening, de NEN4000, wordt met nadruk verwezen naar borging van de kwaliteit van persooncertificering. Een ISO 17024 persoonscertificaat is hiervoor de enige manier. Een NIKTA certificaat ontvangt u door zowel de praktijk als theoretische toets met een voldoende af te ronden. Aan het einde van de opleidingsdag volgt het schriftelijk examen. De instructeur beoordeelt de praktijk tijdens de cursus. NIKTA heeft de mogelijkheden en bevoegdheden om te allen tijde tijdens de cursus / examen mee te kijken en te controleren.

Een NIKTA certificaat is goedgekeurd voor mensen die als gastouder willen (gaan) werken.

Tijdens de cursus krijgt u inzicht in

 • De mogelijke ongevallen bij kinderen in verschillende leeftijdsgroepen
 • het gedrag van zuigelingen en kinderen bij ongevallen en ziekte
 • hoe te handelen bij (levensbedreigende) ongevallen
 • De preventie van ongevallen

Duur van de cursus

In 1 dag leert u alles over Eerste Hulp aan Kinderen. De cursus wordt gegeven door een erkende trainer van het Oranje Kruis. Binnen enkele weken na afloop van de cursus ontvangt u uw certificaat. Het certificaat is 1 jaar geldig.

Tarieven per deelnemer

Deelnemer Tarief
Gastouders die nu kinderen opvangen via Amira Children € 115
Ouders die een gastouder hebben via Amira Children € 115
Overige deelnemers € 159

U kunt van uw zorgverzekering, werkgever, of de Belastingdienst nog een korting krijgen op bovenstaande cursuskosten.

Lees hier meer over de mogelijkheden

Kortingsmogelijkheden

Kortingsmogelijkheden deelname cursus Eerste Hulp Bij Kinderongelukken

Er zijn diverse mogelijkheden om (een deel van) de kosten van de cursus Eerste Hulp Bij Kinderongelukken vergoed te krijgen. Hieronder leest u welke dit zijn.

Via uw zorgverzekeraar

De zorgverzekeringen in dit overzicht vergoeden (een deel van) de kosten.

Via uw werkgever

Bent u in loondienst en komt u tijdens uw werk in aanraking met kinderen? Dan kunt u uw werkgever vragen om deze cursus te vergoeden of een deel van de kosten te betalen.

Via de Belastingdienst

Bent u zelfstandig ondernemer of freelancer en komt u tijdens uw werk in aanraking met kinderen (als gastouder bijvoorbeeld)? Dan kunt u de kosten voor de cursus aftrekken van uw inkomsten als ondernemer of freelancer. Dit levert u een besparing op tot 40%.

 

Cursus communicatie voor gastouders

Communicatie is best lastig. Of u nu met de ouder de vaste afspraken van de week doorneemt of dat u aan uw gastkind uitlegt dat iets niet mag. Komen uw woorden wel over zoals u dat wilt? Hoe komt u over in uw communicatie en hoe hoort de ander uw woorden?

Cursus communicatie voor gastouders

Ook wel eens het idee dat u “het” duidelijk had besproken en dat er toch een misverstand ontstond? Het gevoel iets gezegd te hebben maar dat het bij de ander niet overkomt? Met de cursus communicatie voor gastouders willen wij u handvatten geven om uw communicatie te verbeteren. De cursus bestaat uit twee onderdelen:

 • Hoe verbeter ik mijn communicatie met ouders
 • Hoe verbeter ik mijn communicatie met kinderen

Beide onderdelen worden op een actieve manier besproken. Dit betekent dat u in een groep leert wat de effecten zijn van communicatie. Hoe u uw communicatie kunt verbeteren en hoe u anders kan gaan staan in omgaan met elkaar en communicatie.

Voorop in deze training staat dat het persoonlijk moet zijn, dat het veilig en prettig is voor iedereen om aan deel te nemen en dat er een “eye opener” in zit waarmee iedereen verder kan.

Tarieven per deelnemer

Deelnemer Tarief
Gastouders die nu kinderen opvangen via Amira Children € 19
Overige deelnemers € 39

Planning bijeenkomsten

 Maandag 6 februari 2021  Utrecht Klik   hier om te betalen
 Maandag  6 maart 2021  Utrecht Klik   hier om te betalen
 Maandag 10 april 2021  Utrecht Klik   hier om te betalen
 Maandag 8 mei 2021  Utrecht Klik   hier om te betalen
 Maandag 5 juni 2021  Utrecht Klik   hier om te betalen
 Maandag 3 juli 2021  Utrecht  Klik   hier om te betalen
 Maandag 7 augustus 2021  Utrecht  Klik   hier om te betalen
 Maandag 4 september 2021  Utrecht  Klik   hier om te betalen
 Maandag 25 september 2021  Utrecht  Klik   hier om te betalen
 Maandag 2 oktober 2021  Utrecht  Klik   hier om te betalen
 Maandag 6 november 2021  Utrecht  Klik   hier om te betalen
 Woensdag 11 december 2021  Utrecht  Klik   hier om te betalen
 Woensdag 8 januari 2022  Utrecht  Klik   hier om te betalen
 Maandag 5 februari 2022  Utrecht  Klik   hier om te betalen
 Zaterdag 5 maart 2022  Utrecht  Klik   hier om te betalen