Coronavirus en gastouderopvang

Amira Children volgt het corona nieuws op de voet en bekijkt wat het voor ouders en gastouders betekent. Zo hebben wij o.a. contact met het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid en proberen zo zowel al onze gastouders als vraagouders zo goed mogelijk te informeren. Zo is er ook een protocol (protocol Kinderopvang en Corona) opgesteld. Gastouders en ouders moeten dit protocol goed met elkaar bespreken. Het protocol is gericht op gastouders die in eigen huis opvangen. Mocht er volgens de regeling Dienstverlening aan Huis worden gewerkt (opvang in de woning van ouders) dan dient het protocol zo goed mogelijk toegepast te worden op deze situatie.

Beslisboom en protocol

De beslisboom is een handig hulpmiddel om te beoordelen hoe je met bepaalde situaties om dient te gaan. Zo kan bijvoorbeeld worden gekeken naar de situatie van de gastouder hoe deze hierop dient in te spelen als zij of iemand in haar huishouden klachten heeft. Amira Children hanteert daarbij altijd de richtlijnen van het RIVM.

HIER staat de beslisboom voor kinderen van 0 jaar tot en met groep 8.

HIER staat het protocol Kinderopvang en Corona

Bij deze ook HIER de website van het RIVM waar ook wordt doorgelinkt naar de nieuwste beslisboom op de website van AJN Jeugdartsen Nederland.

Actuele informatie

Zorg dat je als opvangprofessional en als ouder op de hoogte blijft van het laatste nieuws en adviezen. Volg de onderstaande media voor actuele informatie:

  • Kijk voor informatie in jouw regio op de website van de regionale GGD.
  • Het RIVM geeft op hun website antwoorden op veel gestelde vragen.
  • De Rijksoverheid heeft een speciale pagina ingericht voor vragen over het coronavirus en de kinderopvang.
  • De Brancheorganisatie Kinderopvang (BK) geeft op hun website veel informatie over het coronavirus.
  • De Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) geeft op haar website actuele informatie.
  • BOinK is de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang. Op hun website vind je meer informatie.
  • Staat jouw vraag hier niet tussen? Bel dan naar Amira Children, het RIVM 0800-1351, het algemene nummer van de GGD (0900-364 64 64) of de GGD in jouw regio.