Coronavirus en gastouderopvang

Amira Children volgt het corona nieuws op de voet en bekijkt wat het voor ouders en gastouders betekent. Zo hebben wij o.a. contact met het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid en proberen zo zowel al onze gastouders als vraagouders zo goed mogelijk te informeren. Zo is er ook een protocol opgesteld. Gastouders en ouders moeten dit protocol goed met elkaar bespreken. Het protocol is gericht op gastouders die in eigen huis opvangen. Mocht er volgens de regeling Dienstverlening aan Huis worden gewerkt (opvang in de woning van ouders) dan dient het protocol zo goed mogelijk toegepast te worden op deze situatie.

Beslisbomen

De beslisboom is een handig hulpmiddel om te beoordelen hoe je met bepaalde situaties om dient te gaan.

Klik HIER voor de beslisboom voor kinderen van 0 jaar tot en met groep 8.

Bij deze ook HIER de website van het RIVM waar ook wordt doorgelinkt naar de nieuwste beslisboom op de website van AJN Jeugdartsen Nederland.

Wanneer mag een gastouder werken als zij of iemand in haar huishouden klachten heeft? Klik HIER voor de beslisboom voor de gastouder.

Amira Children hanteert altijd de richtlijnen van het RIVM.

Klik HIER voor de website van de Rijksoverheid waar dit ook staat besproken en HIER voor het protocol van de Brancheorganisatie Kinderopvang.

Actuele informatie

Zorg dat je als opvangprofessional en als ouder op de hoogte blijft van het laatste nieuws en adviezen. Volg de onderstaande media voor actuele informatie:

  • Kijk voor informatie in jouw regio op de website van de regionale GGD.
  • Het RIVM geeft op hun website antwoorden op veel gestelde vragen.
  • De Rijksoverheid heeft een speciale pagina ingericht voor vragen over het coronavirus en de kinderopvang.
  • De Brancheorganisatie Kinderopvang (BK) geeft op hun website veel informatie over het coronavirus.
  • De Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) geeft op haar website actuele informatie.
  • BOinK is de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang. Op hun website vind je meer informatie.
  • Staat jouw vraag hier niet tussen? Bel dan ons, het RIVM 0800-1351, het algemene nummer van de GGD (0900-364 64 64) of de GGD in jouw regio.